Klímaszerelés

Alap klímaszerelési ár: 65.000Ft

3,5kW-ig 3-méter magasságig

amely 3méter csőhosszig tartalmazza a hűtőköri csöveket, dekorcsatornát idomokkal, elektromos kábeleket, cseppvíz csövet.

A tartókonzol oldalfalra talpazatra erkélyre 6.500Ft

Tetőkonzol 25.500Ft

Panelépület vasbeton faláttörése 5.000Ft/db

3-méter meghaladó szerelés felára 7.500Ft/ vagy ajánlat alapján


Split klímaberendezés előcsövezése falhoronyba vagy aljzatbetonra:

Hőszigetelt rézcsövek és kondenzvíz elvezetése 7.500.-Ft/fm

Kondenzvíz rézcsövektől eltérő irányú elvezetése  2.400.-Ft/fm

Elektromos betáp falhoronyba vésése (igény szerint)  2.400.-Ft/fm


Több mint 10 éves szakmai tapasztalat a légkondicionáló berendezések telepítése és javításában.

Samsung LG Nord Midea Cascade hivatalos szervízpartner!

Lakossági komfort klímaberendezések, szerver klímák szerelése beüzemelése karbantartása.

megbízható klímaszerelő csapat

tiszta munkavégzés

100% garancia

garanciális és garancián túli szerviz

alkatrészellátás

rendszeres karbantartás

ingyenes kiszállás (Budapesten és vonzáskörzetében)

ingyenes helyszíni felmérés és szaktanácsadás

2015.01.01-től a klímaberendezések felszerelését és beüzemelését Európa Úniós rendelet szabályozza. A 14/015. (II.10) Kormányrendelet értelmében, az R410A hűtőközeggel töltött lakossági split klímaberendezések felszerelését kizárólag ÉRVÉNYES F-GÁZ AZONOSÍTÓVAL RENDELKEZŐ SZERELŐ VÉGEZHETI EL!


A split klíma szerelésről:

A split klímaberendezések szerelésének két különböző módja lehet. Egyik amikor a klímaberendezés működéséhez szükséges összes csövet és az elektromos kábeleket az épületek építése vagy felújítása során előre behelyezzük a falakba, padlóba, vagy álmennyezet fölé stb. Ezt a megoldást azért célszerű választani még akkor is ha tudjuk hogy az építkezés költségei miatt egyenlőre nem lesz pénzünk a klímaberendezések felszerelésére. Mert utólag sokkal nehezebb és drágább a klímacsövek nyomvonalait kialakítani egyes esetekben akár kivitelezhetetlen is lehet a felszerelése az általunk elképzelt helyre.

Ilyenkor kompromisszumot kell kötni hogy az esztétikai megjelenés ne menjen a megfelelő működés és légeloszlás hatására. Aki előre gondolkodik annak módjában van a klímaberendezés elhelyezését a belső építészeti igényekhez és a bútorzathoz igazítani, sőt még pénzt is spórol és nem kell utólag bosszankodnia azon, hogy a már kész lakásban vajon merre vezesse el a csöveket hogy az esztétikus legyen és ne járjon nagyobb munkával.

A klímaberendezések előcsövezésénél el kell helyezni a falba a szigetelt hűtőköri rézcsővezetékeket, a kondenzvíz elvezető csövet valamint az elektromos betáp és vezérlés kábeleit. Ha ezek megvannak akkor utólag már csak a kiválasztott klímaberendezést kell felszerelni és beüzemelni. Ha ön szeretné előre megcsináltatni a klímavezetékek kiépítését akkor ezt mindig csak klímatechnikai szakemberre bízza. Mert a rosszul elkészített kiállások és nyomvonalak nagyon sok bosszúságot okozhatnak sőt még a klímaberendezésünk is tönkremehet. És ez már csak akkor fog kiderülni amikor a klímaberendezést elkezdjük üzemeltetni.

Célszerű attól a cégtől megvásárolni a klímaberendezést aki az előcsövezést csinálta és velük felszereltetni mert akkor biztosak lehetünk abban, hogy a berendezésünk megfelelően fog működni. És ha esetleg mégis baj van akkor nincs egymásra mutogatás hogy mi nem jó, a csőelőkészítés vagy a klímaberendezés.

Klímaszerelés:

A klímaberendezések szerelésének a másik módja az utólagos felszerelés amikor egy kész meglévő épületbe kell a klímaberendezést telepíteni. Ez a megoldás az esetek többségében könnyen megoldható, abban az esetben ha a kültéri és a beltéri egységek között csak egy pár méter a szerelési távolság. Ha viszont a kültérit a beltéritől messzebbre valahova el szeretnénk rejteni, akkor ha más mód nincs dekorcsatornát kell a falon elhelyezni, ebben kell a csöveket elvezetni.

De nem kell elkeseredni mindent meg lehet oldani esztétikusan és kulturáltan. Egy splitklíma felszerelése helyszíntől függően kb. 3-4 órát vesz igénybe, hosszabb szerelési távolság esetén 4-5 óra, de lehet ettől még több is. Ha klímaberendezést akar szereltetni mindenképpen győződjön meg arról, hogy a klímaszereléssel megbízott cég vagy személy rendelkezik-e az adott klímaberendezés szereléséhez jogosultsággal mert a nem megfelelő telepítésből származó meghibásodásokért a gyártó felelősséget nem vállal. Magyarországon a klímaberendezések meghibásodásának a zöme a rossz és nem szakszerű klímaszerelésre vezethető vissza.