Klímakarbantartás fontossága

Miért fontos a klíma tisztítás, karbantartás?

A klíma- és hűtéstechnikai berendezések karbantartásánál 3 fő szempontot kell figyelembe venni.

az első szempont az egészségünk megőrzése, ne fertőződjön el a légkondicionáló berendezésünk

a második szempont az energia felhasználás csökkentése

a harmadik szempont a berendezések élettartamának növelése

Nyilvánvalóan ön is halott már tévében, rádióban ismerősöktől arról a tényről, hogy egy nem- vagy rosszul karbantartott klímaberendezés bizonyos gombáknak, baktériumoknak táptalajául szolgálhat.

Ezek között a legveszélyesebb a Legionelia pneumophila köznyelven a legionárius tüdőgyulladás, de ennek kialakulása a komfort lakossági klímaberendezésekben csekély. Magyarországon 2003-ban ismertté vált esetek száma 124, ebből a meghaltak száma 8 fő. Ebben a statisztikában egyetlen eset sem vezethető vissza a szobai klímaberendezésekre.

Klímatisztítás:

A légkondicionáló berendezéseknél, sokkal nagyobb veszélyt jelent a beltéri egységekben elszaporodható penészgombák jelenléte aminek a spóráira sokan allergiásak. Ezenkívül számos allergiás és légúti megbetegedéseket okozhatnak a nem karbantartott klímaberendezések.

Számos légkondicionálókat gyártó cég kifejlesztett már különböző szűrőrendszereket és speciális bevonatokat (LG, SAMSUNG, TOSHIBA, PANASONIC stb.) ami csökkenti a klímaberendezések elfertőződésének esélyét de ezeket is időnként tisztítani kell. A beltéri egységek és kondenzvíz  csövek tisztítására sokféle speciális vegyi aeroszol kapható ezek közül néhány termék a webáruházunkban is megvásárolható. Más lúgos, savas tisztítószerek a klímaberendezésekben károsodást is okozhatnak.


Árak:

1db. légkondicionáló karbantartása ............... 8.500.- Ft+Áfa/db 

2-3db. légkondicionáló karbantartása ............ 8.500.- Ft+Áfa/db

4-9db. légkondicionáló karbantartása ............ 7.500.- Ft+Áfa/db

10db feletti klíma karbantartás esetén egyedi kedvezmény.